トラミネールは、数多くの一般的な品種と遺伝子を共有しており、特にオーストリアではよく見られるグリューナー・ヴェルトリーナーの親のような存在です。現在、トラミネールにはRoter Traminer、Gelber Traminer、Gewürztraminerという3種類が存在し、オーストリアワイン生産地域全て、特にVulkanlandやスードストシュタイアマルクのクレッヒで栽培されています。 原産地
オーストリアで最も多い白ワイン用の品種はグリューナー・ヴェルトリーナーで、大半がトラミネールとの交配によって生まれています。もう片方の親が何であるかは確認されていませんが、グルゲンラント州のザンクト・ゲオルゲンで100年ほど前に発見された品種だと考えられています。 原産地 おそらく、オーストリア、ニーダーエステライヒ 起源 トラミーナーとザンクト・ゲオルゲンの自然交配 ブドウ栽培面積 14,548
In order to show a strong presence on the Chinese market, Austria Wine is again present at ProWine China Shanghai this year. Together with the Austrian Chamber of Commerce, Austrian Wine ensures that
このアーカイブは、決してワインオタクのためのつまらない数字の羅列ではなく、オーストリアワインに関する年刊資料を掲載しています。「Doku」には、ワイン生産国オーストリアの発展についての情報が掲載されています。過去数年間にオーストリアで行われた、オーストリアワイン関連情報のすべてが文章、表及び図によって記録されています。 2013年以降、統計報告の年は発行年ではなく、データが参照される年を指す(20
As part of a masterclass, the wine journalist Ronald de Groot presented the diversity of Austrian red grape varieties. An interested expert audience from gastronomy, trade, and press from Rotterdam an
Austrian Wine recently introduced a number of market highlights in northern Europe. © Austrian Wine / Anna Stöcher Private Flight Tasting in Stockholm 11 - 13 October 2022 The Private Tasting returned
In cooperation with Advantage Austria Tokyo and AdWein Austria, Austrian Wine offered wineries the opportunity to present their wines to the Japanesse expert audience, with the help of their importers
オーストリアの最大許容収量は、ヘクタール当たり10,000kgのブドウ、またはヘクタール当たり75へクトリッットル(hl/ha)だ。 この法的制限は、ラントヴァイン、 クヴァリテーツヴァイン 、そして産地典型ワイン( DAC )、そして産地無しながらヴィンテージと品種がラベルに記載され たワインなど、すべてのワインに適用される。 この制限を越えると、全ての量は、産地無しの、ヴィンテージも品種もラベ
“Beyond Grüner Veltliner” was the topic of the online tasting organised by Austrian Wine together with the Belgian wine school WineWise. Students had the opportunity to get to know the diversity of gr
In a virtual seminar series, Austrian Wine brought the Chinese Masters of Wine, Fongyee Walker MW and Edward Ragg MW, closer to the topic of wine from Austria. Interested Chinese wine students also to
Young vegetables and Austrian wine: a match made in heaven. The supporting actors are becoming the stars on our plates – vegetables, herbs, and pulses etc. are taking kitchens by storm. Wines from Aus
Vintage 2017 Vintage 2016 Vintage 2015 Vintage 2014 Vintage 2013 Vintage 2012 Vintage 2011 Vintage 2010 Vintage 2009 Vintage 2008 Vintage 2007 Vintage 2006 Vintage 2005 Vintage 2004 Vintage 2003 Vinta
The earliest wine harvest of modern Austrian viticulture surpassed the volume of the previous, above-average vintage 2017, at 2.75 million hectolitres. Once again, wines of very good to excellent qual
The lucky number for the world of Austrian wine seems to be the 9, since when the year ends with this numeral – like 1999 and 2009 (‘the Niners’) – the vintage often turns out to be particularly fine.
オーストリアは、世界的なレベルではワイン生産大国ではありませんが、知る価値のある詳細な情報が豊富にあります。様々なワイン生産地域やぶどう畑などの知識を高めるために、ワインの専門家や熱心なワイン愛好家の方々にとって、これらの詳細な地図は便利なツールとなるでしょう。 オーストリアのブドウ畑 私のグラスに注がれたオーストリアワインはどこから来たのでしょうか?Austrianvineyards.comは、
テロワールは、その解釈の幅が広く、しばしば議論に上る用語だ。肯定的な側面においては、ワインが産地の、そしてしばしば単一畑特有の典型的特性ーを有するため、ワインメーカーは一面的で加工品的ワインから距離を置くことができる。一方でテロワールには否定的な意味もあり、それはテロワールが特定ワインの味わいとスタイルを正当化するための言い訳として使用される場合だ。 テロワールは、確かにあらゆる感覚で感知すること
オーストリアのワイン・シーン。ロゼをオーダーする人は、ワインを理解し、そのエレガントさ、そして女性的色合いと精妙な酸のもたらす相乗効果を楽しみ、よく冷やして軽い食べ物や魚に合わせて楽しみたいと思う人間として、自らを印象付けることになる。 しかしながらトレンドは常に識別可能なものを追うとは限らない:ロゼの出現がいつかとはっきり指差すことはできないだろうが、一旦出現してしまうと、多くの注目を集めること
オーストリアワインは、中欧から地中海料理、アジア、極東料理、エスニックからフュージョンまで、様々な料理や食のスタイルに、パーフェクトに寄り添う。コンパクトでエレガントなボディとフレッシュなスタイルの成せる技…気候環境の結果といえる。 オーストリアワインを育む環境景色の多彩さは、そのワインのスタイルの幅広さに反映されている。バランスの取れた果実味溢れる酸と表現力豊かなアロマは、全てのワインにはっきり
Austrian Wine will have a stronger presence on the Chinese market in autumn and winter 2022. © Austrian Wine / Anna Stöcher Wine Competition Wine 100 ongoing 2022 Austrian wineries present their portf
To boost wine sales, Austrian Wine launches a retail campaign in the USA for the second year in a row. Join the campaign, use the $150 marketing budget to promote your Austrian wines and win a trip to
オーストリアの料理とワイン ドイツ語 英語 オーストリアワイン研究所で入手可能 アスパラガスとオーストリアワイン ドイツ語 英語 オーストリアワイン研究所で入手可能 チーズとオーストリアワイン ドイツ語 ロシア語 オーストリアワイン研究所で入手可能 アジア料理とオーストリアワイン ドイツ語 英語 オーストリアワイン研究所で入手可能 地中海料理とワイン ドイツ語 英語 オーストリアワイン研究所で入手
オーストリアワインマーケティング協会(Austrian Wine Marketing Board)は、ワイン生産国であるオーストリアについて、写真が掲載されたパンフレットや「ワイン&ファインダイイング」のインフォメーションフォルダー、トレーニング資料といった形で、新しく興味深い情報を常に発表しようと努めています。 © Austrian Wine / Regional Wine Committee
On August 21, the Rheingau Gourmet Festival was held in Eberbach Abbey in Hesse. At this event austrian wine was represented by 17 winegrowers. Sunday, 21 August 2022 11 am - 5:00 pm Eberbach Alley Ex
Whether modern pan-Asian fusion cuisine or classic dishes from Thailand, Vietnam, Japan, Korea, India or regional China: Austria has the right wines for every dish. This brochure shows the diversity o
長く寒い冬の後、訪れた春に、採りたてのアスパラガスほど歓迎すべきものはない。アスパラガスを食べる楽しみは、緑と白のアスパラガスのレシピとペアを組む最適なワインを選ぶことで、一層強調される。 けれども一体どんなタイプのワインが、本当にアスパラガス料理に適しているのか? うまく合う特定のスタイルがあるのか、そして避けるべき組み合わせは何か? この問いに答えるのは簡単ではなさそうだ。そこでオーストリア・
The widely varied palette of wines from Austria is as colourful as the foliage in autumn, offering many exciting options for creative combinations with the wild game of field and forest. Whether white
When you think of Austrian cuisine, you need to think bigger than the Austria we know today. Austrian cuisine, or Viennese cuisine, as it’s known throughout the country, is a mixture of all the culina
暑く大陸性のパノニア気候の影響を受け、フルボディーでリッチな赤ワインが、ブルゲンラントの東地域で生産されています。このエリアの中には、それぞれが重要な役割を担ういろいろな区分があります。 ブドウ栽培面積 11.772 ha 産地とワイン 南に位置するアイゼンベルクは、その特殊な土壌と、シュタイアー地方の新鮮な風を感じさせる気候のおかげで、ブラウフレンキッシュというブドウ品種から、素晴らしいミネラル
保護原産地呼称と保護地理的呼称は、加盟国によって定義されブリュッセルに報告される。したがって、これらはEU法でも保証される。 独: g.U.、英:PDO = Protected Designation of Origin、 仏: AOP = Appellation d'Origine Protégée、伊: DOP = Denominazione di Origine Protetta クヴァリテ
KMW(グロスターノイブルク・モスト・ヴァーゲ):100グラムの果汁に対し1グラムの糖として計測された果汁重量。 1°KMW はおよそ5°Öchsleに相当。 変換 (0,022 x °KMW + 4,54) x °KMW = °Öchsle KMW Öchsle Beaumé 10,6 50,5 6,9 14,0 68,0 9,2 15,0 73,0 9,8 17,0 83,5 11,1 19,
One of the Austrian Wine Marketing Board’s responsibilities is performing regular research on all the available facts and figures on the subject of wine in Austria, for publication in clear summary fo
For the second year in a row, Austrian Wine launched a retail campaign in the US. Under the title "It's Austrian Wine Time", participating wine retailers got creative to boost their Austrian wine sale
The pictures are available for download in the gallery under consideration of the rights of use. Chris Yorke Find the pictures here Marion Huber Find the pictures here Barbara Prinz Find the pictures
Austrian Sekt sparkles brilliantly in the glass – especially on the winter holidays Christmas and New Year’s Eve. We owe this ebullient delight to a great love story that began – once upon a time – in
For this classic dish of freshwater fish with crispy buttered skin, choose a clean, mineral wine with a fresh, balanced acidity. © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Pairs well with: Riesling : A fres
Ohdeer! Here’s a variation on your venison: Wafer-thin venison carpaccio with celeriac cream: a modern starter that is sure to make a vivid impression on the autumn table. © orf.at Pairs well with: As
Calf’s liver with onions and creamy polenta needs to be paired with a powerful full-bodied wine. Surprisingly, the flavours harmonise well with smooth Riesling. A balanced St. Laurent is the best red
Aromatic and light with herbal notes of sage. The prosciutto enhances the saltiness and richness of this dish. Light and elegant white wines are a good choice, however slightly fruity red wines or ele
Mushrooms are one of the most difficult foods to match with wine. Hard vintages should be avoided while warm vintages which produced ripe wines are recommendable. In this case, Riesling and Sauvignon
Ossobuco is a classic Italian meat dish of braised veal shank. Gremolata, a chopped herb condiment typically made of parsley, lemon zest and garlic, gives the dish the final touch and tastes delicious
Tagliata (sliced beef fillet), Scaloppine (veal cutlet) and Bistecca (steak) – Italian meat dishes are simple and usually grilled or quickly pan-fried. Red wine or white wine? A question that is not s
This complex dish containing rice, vegetables, chicken, mussels and seafood with the additional aroma of saffron has its own unique and distinct taste. Powerful Pinot Blanc, Chardonnay, Styrian Morill
The acidity of the tomatoes combined with the sharpness of the garlic calls for a Riesling – sublime with tomatoes. Fruit and acidity! Generally speaking, ripe white wines are better here: a Sauvignon
This filled pasta dish is a speciality from the northern regions of Italy. Ripe Pinot Blanc, Zierfandler or earthy St. Laurent make impeccable partners for creamy, heavy sauces. Aromatic varieties, pa
This Ligurian speciality is very popular in Austria. Cheese, herbs and garlic demand a certain amount of creaminess and smoothness from a wine. Matured wines make excellent companions whereas wines wi
Courgette, aubergine, bell peppers, mushrooms and artichokes: the vegetables are often grilled prior to being pickled, smoky aromas meet vegetal aromas and lots of oil. Riesling is a good choice, but
Mild and neutral white wines that are not too spicy are particularly good when combined with garlic and parsley. Also Rosé wines are possible! Or an additional option: or full-bodied Welschriesling, p
An absolute hit in summer. The melon needs to be ripe in order to harmonise with the fruity aromas of the wine. Classic Grüner Veltliner works splendidly as it brings out the saltiness of the prosciut
Creamy tuna flavoured sauce, tender meat, piquant capers – this combination of ingredients can be matched wonderfully with powerful white wines with a touch of spice. Powerful Grüner Veltliner complem
Fish versions of carpaccio made with raw sea bass, scallops or cooked octopus are very popular. Served with olive oil and lemon, these make for wonderfully delicate starters. Not too grassy Sauvignon