Vinexpo Hongkong is a wine and spirits fair specialized on the Asian market. Exhibitors from all over the world will come together at this three day event and will present themselves and their company
VINEXPO presented an innovative brand concept with "Vinexpo Explorer" - the first event was held in Austria. An exclusive selection of around 100 international wine merchants visited Austria from 11th
残留糖分または残留甘味度は、ブドウの糖分、または自然または意図的な発酵停止後にアルコールに発酵していないマストを意味すると理解されています。 残留糖度は、すべてのオーストリアのワインのラベルに記載する必要があります。 ワイン トロッケン Trocken(ドライ): 最大9 g/lの残糖で、総酸が残糖値を2 g/lより下回らない。例えば、8 g/l の残糖のワインは、少なくとも6 g/l の酸が、ト
Cream of asparagus soup is one of the most popular asparagus dishes. Although wine is not often recommended with soups, it can definitely bring out some harmonious expressions with all kinds of aspara
A general favourite, Schinkenfleckerl is also easy to prepare. Choose a wine to complement the creamy cheese and ham flavours of the sauce. Pairs well with: © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Pairs
Sparkling wine cave, © Schlumberger Wein- und Sektkellerei トラディショナル・メソッド 伝統的な瓶内二次発酵 トラディショナル・メソッド――かつてメートド・シャンプノアーズ或はシャンパーニュ・メソッドと呼ばれていた――は、シャンパーニュ、ゼクト或はスパークリングワインの、最も古く精巧な製法だ。 ”メトード・シャンプノアーズ”という用語はシャ
From 3 to 5 July 2023, this year's General Assembly of the Association de la Sommellerie Internationale (ASI) took place in Helsinki. Sommelier presidents from all over the world used the days to exch
During the Institute of Masters of Wine Symposium, Austrian Wine hosted a four-course wine lunch. It was a resounding success, as the 500 trade visitors were fascinated by the quality of the Austrian
Austrian Wine showed its presence in the Dutch gastronomy scene. Over two days, 16 wineries presented their wines to selected Dutch sommeliers. 25 & 26 July 2023 Amsterdam Exhibitor list On-Trade visi
テロワールは、その解釈の幅が広く、しばしば議論に上る用語だ。肯定的な側面においては、ワインが産地の、そしてしばしば単一畑特有の典型的特性ーを有するため、ワインメーカーは一面的で加工品的ワインから距離を置くことができる。一方でテロワールには否定的な意味もあり、それはテロワールが特定ワインの味わいとスタイルを正当化するための言い訳として使用される場合だ。 テロワールは、確かにあらゆる感覚で感知すること
オーストリアは赤ワイン造りの長い伝統がないにもかかわらず、その未来は著しく有望だ。これはフルーティーなアロマのおかげだ―典型的オーストリアのアロマ;クラシックなスタイルとともにバリック熟成のものでも;深みがありながらアルコールが高過ることはない;つまり、原産地のティピシティーを反映したエレガントで、本当に楽しんで飲めるワインなのだ。 ツヴァイゲルトが主導役をつとめるのは、オーストリアのほとんど全て
旅行をすると、人はそれについて何か物語を語る:訪れる国がオーストリアであれば尚更のことだ。息をのむ景観について、城や城塞、そして愛らしい村々、オーストリアン・ホスピタリティーとユニークな郷土料理、そして何より、世界中の通人を誘うオーストリアワインについて、旅人は語るだろう。 ワインの国オーストリアは、夏だけではなく一年中、ワイン産地における年中行事への興味に巧みに訴え、訪問へといざないます。春には
オーストリアの最大許容収量は、ヘクタール当たり10,000kgのブドウ、またはヘクタール当たり75へクトリッットル(hl/ha)だ。 この法的制限は、ラントヴァイン、 クヴァリテーツヴァイン 、そして産地典型ワイン( DAC )、そして産地無しながらヴィンテージと品種がラベルに記載され たワインなど、すべてのワインに適用される。 この制限を越えると、全ての量は、産地無しの、ヴィンテージも品種もラベ
オーストリアのワイン・シーン。ロゼをオーダーする人は、ワインを理解し、そのエレガントさ、そして女性的色合いと精妙な酸のもたらす相乗効果を楽しみ、よく冷やして軽い食べ物や魚に合わせて楽しみたいと思う人間として、自らを印象付けることになる。 しかしながらトレンドは常に識別可能なものを追うとは限らない:ロゼの出現がいつかとはっきり指差すことはできないだろうが、一旦出現してしまうと、多くの注目を集めること
「ランドワイン」は伝統的に使用される用語で、原産地表記付きワインについて、自治体法の「地理表示付ワイン」の代わりとなります。 独: g.g.A.、英:PGI=Protected Geografical Indication、 仏: IGP = Indication Géographique Protégée、伊: IGP = Indicazione Geografica Protetta 「ランド
Whether modern pan-Asian fusion cuisine or classic dishes from Thailand, Vietnam, Japan, Korea, India or regional China: Austria has the right wines for every dish. This brochure shows the diversity o
When you think of Austrian cuisine, you need to think bigger than the Austria we know today. Austrian cuisine, or Viennese cuisine, as it’s known throughout the country, is a mixture of all the culina
The widely varied palette of wines from Austria is as colourful as the foliage in autumn, offering many exciting options for creative combinations with the wild game of field and forest. Whether white
長く寒い冬の後、訪れた春に、採りたてのアスパラガスほど歓迎すべきものはない。アスパラガスを食べる楽しみは、緑と白のアスパラガスのレシピとペアを組む最適なワインを選ぶことで、一層強調される。 けれども一体どんなタイプのワインが、本当にアスパラガス料理に適しているのか? うまく合う特定のスタイルがあるのか、そして避けるべき組み合わせは何か? この問いに答えるのは簡単ではなさそうだ。そこでオーストリア・
2015 年は、ゼクトの歴史の中ではオーストリア・ゼクトセクターのマイルストーンとなるでしょう。2013年に設立されたオーストリア・ ゼクト ・コミッティーのリーダーシップの下、ゼクト生産者たちのエネルギッシュな参加により、オーストリア・ゼクトの3つの品質ピラミッド構造が作られました。ピラミッドのトップカテゴリーは、世界有数のシャンパーニュやフランチャコルタといったスパークリングワインが維持する最
保護原産地呼称と保護地理的呼称は、加盟国によって定義されブリュッセルに報告される。したがって、これらはEU法でも保証される。 独: g.U.、英:PDO = Protected Designation of Origin、 仏: AOP = Appellation d'Origine Protégée、伊: DOP = Denominazione di Origine Protetta クヴァリテ
KMW(グロスターノイブルク・モスト・ヴァーゲ):100グラムの果汁に対し1グラムの糖として計測された果汁重量。 1°KMW はおよそ5°Öchsleに相当。 変換 (0,022 x °KMW + 4,54) x °KMW = °Öchsle KMW Öchsle Beaumé 10,6 50,5 6,9 14,0 68,0 9,2 15,0 73,0 9,8 17,0 83,5 11,1 19,
オーストリアワインを理解する上で、" 原産地 "という概念は非常に複雑なものです。原産地とは、特定のワイン産地の定義だけではなく、そのワインが生産される特定の場所や品質を定義するものでもあります。それが、ある自治体でも、 グロースラーゲ (ブドウ畑の大きな集合体)でも、あるいは、リード(単一畑)であってもです。 Gebietswein Ortswein Großlage Riedenwein リー
Moldanubian およびMoravian帯 Moldanubian およびMoravian帯は、古代山脈の深い部分であり、中央ヨーロッパからイベリア半島を越えて北アメリカのアパラチア山脈まで広がっています。これらの2つの地帯の南端は、Walviertel地域を形成しています。Variscan Orogenyと呼ばれる3億6,000万年〜3億年前の期間に、「古ヨーロッパ」の南端に発達した山脈で
地質学では、主に3つの岩石郡があります。それらは固化岩または貫入岩(深成岩)もしくは噴出岩(火山岩)として生じる火成岩、堆積物もしくは堆積岩そして変質岩または変成岩です。 深成岩および貫入岩 Volcanic tuffs in Kapfenstein (Vulkanland Steiermark), © M. Heinrich 深成岩および貫入岩 深成岩および変成岩はまた、結晶岩群に入ります。結晶
オーストリアの美しい風景は、主な地質学的構成物によって大きく形作られています。それらは、北部のボヘミア山脈の一部となっているWaldviertel地域とMühlviertel 地域の高原地帯、東には大きな渓谷と盆地を持つAlpine Foreland、オーストリア国内を500kmに渡り横切るアルプス山脈です。 © Austrian Wine / Armin Faber 東アルプス山脈は、リビエラか
Niederösterreich (Lower Austria) © Austrian Wine / Brunnbauer Niederösterreich (Lower Austria) Niederösterreich 州には、Moldanubian帯、Maravian帯、Molasseゾーン、ウィーン盆地、Waschbergゾーン、Flyschゾーン、北部石灰アルプス、中央東アルプスといった
ブドウは優に6千万年以上前から存在した。氷河期後の温暖な時期(10,000~5,000年前)に、ブドウはドナウ川周辺から欧州の北西部に広がった。ホモ・サピエンスは我々が今日一般的な欧州ブドウとして知っているのと同じ野生のブドウを発見し、育てた。 紀元前10世紀から9世紀 青銅器時代から残る葡萄の種によって、ヴァインフィアテルのトライゼンタールとスティルフライド・アン・デア・マルヒでワイン造りの伝統
Three fiery spices dominate this tofu dish, which according to legend comes from Chengdu in the Sichuan province of China: chili, black pepper and the numbing electrifying effect of Sichuan peppercorn
This ensemble of fermented vegetables – Chinese cabbage & radish – is served in Korea along with many diverse foods; even soups are flavoured with it. The most prominent spicy flavours are ginger, gar
This favourite Vietnamese recipe bathes the tender flesh in a pleasantly sweet flavour by adding sweet ingredients. The admixture of pepper or a little chili provides a bit of zip. Depending on prefer
The unsalted Indian cream cheese ‘Paneer’, made from full-fat cows’ milk, is often marinated, sometimes spiced with chilis and then grilled over charcoal, skewered together with green bell peppers. Gr
No easy task for the sommelier: a crispy and well-seasoned crust, gently roasted meat and a powerful, slightly sweet sauce (for example, plum sauce or black bean sauce). Pairs well with © Austrian Win
When pork belly is cooked gently enough for long enough, some of the fat diffuses into the muscle tissue and makes it meltingly tender. During the subsequent roasting, a crispy crust forms, which in C
This dish combines sweetness, fruity acidity and above all fiery spice, which poses a particular challenge to the wine accompaniment. Here one needs either residual sugar, extract or maturity. Pairs w
The chicken is marinated with spices in sauces rich with umami flavours, before it is grilled on a spit. The sweetish-spicy peanut sauce expresses itself as creamy & full-bodied; white wine with a sub
A variety of curry spices, cashew nuts and raisins transform this lamb stew into a harmonious festive meal. The rice is fried before cooking, which gives it a nutty aroma, saffron additionally refin
Wagyu beef is abundantly and delicately marbled with fat, which makes it melt like butter so beautifully on the tongue. It has a slightly sweetish, subtle flavour, which can be best accentuated by bri
The most important factor in the texture of the briefly roasted beef is the marinade, which tenderises the meat. In addition to soy sauce, ginger & garlic, the marinade often will contain fruity pear
Sichuan cuisine is famous for its generous use of chili. Sichuan peppercorns give this dish another, vibrantly fiery dimension. If the meat is marinated in soy sauce before frying, the umami flavour i
Thai curry combines the sweetness of coconut milk with the spiciness of chili, ginger, onions and often garlic as well. Lemon grass brings freshness, while fish sauce & curry spices add piquancy. When
In a typical wok dish, the use of umami-rich soy sauce or oyster sauce is the deciding factor in determining wine selection: the more intensely they are present, the more robust the wine should be to
This gentle way of cooking concentrates the natural flavours of the fish. Spring onion & ginger complement the peppery/lemony aromas. Also popular with lobster or shrimp. Pairs well with © Austrian Wi
Ingredients fried in tempura batter stay pure and genuine; vegetables in particular remain unsalted and mild. The selected wine, therefore, should provide balance – animating the dish, but not dominat
The mix of Indian red spices, in which the raw chicken is marinated, is quite intense with a slight sour accent. The wine, therefore, should be powerful and yield distinctive flavours in order to stan
Accompanying wines may have a more intensive fruit flavour to support this powerful dish. A bit of acidity and spiciness bring lively elegance and finesse to the dish. Other possibilities: medium-bodi
The steaming method brings out the flavours of the filling – which would help determine the selection of the wine. Ideally, the wine selected would cover a broad flavour spectrum. Pairs well with © Au
The character of this prawn dish is determined by the hot, sharp chillies or the peppery piquancy of the black bean sauce. Pairs well with © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Pairs well with What cou
When selecting wines for raw fish dishes, it is important to look for those which are young and not too high in alcohol: zippy white wines with light acidity and soft fruity aromas, or young, elegant
The flavour of raw spring rolls is appealing for its expression of fresh herbs like peppermint, coriander & Thai basil. Here we recommend youthful white wines without too high a degree of acidity or p