2015 年は、ゼクトの歴史の中ではオーストリア・ゼクトセクターのマイルストーンとなるでしょう。2013年に設立されたオーストリア・ ゼクト ・コミッティーのリーダーシップの下、ゼクト生産者たちのエネルギッシュな参加により、オーストリア・ゼクトの3つの品質ピラミッド構造が作られました。ピラミッドのトップカテゴリーは、世界有数のシャンパーニュやフランチャコルタといったスパークリングワインが維持する最
保護原産地呼称と保護地理的呼称は、加盟国によって定義されブリュッセルに報告される。したがって、これらはEU法でも保証される。 独: g.U.、英:PDO = Protected Designation of Origin、 仏: AOP = Appellation d'Origine Protégée、伊: DOP = Denominazione di Origine Protetta クヴァリテ
KMW(グロスターノイブルク・モスト・ヴァーゲ):100グラムの果汁に対し1グラムの糖として計測された果汁重量。 1°KMW はおよそ5°Öchsleに相当。 変換 (0,022 x °KMW + 4,54) x °KMW = °Öchsle KMW Öchsle Beaumé 10,6 50,5 6,9 14,0 68,0 9,2 15,0 73,0 9,8 17,0 83,5 11,1 19,
オーストリアワインを理解する上で、" 原産地 "という概念は非常に複雑なものです。原産地とは、特定のワイン産地の定義だけではなく、そのワインが生産される特定の場所や品質を定義するものでもあります。それが、ある自治体でも、 グロースラーゲ (ブドウ畑の大きな集合体)でも、あるいは、リード(単一畑)であってもです。 Gebietswein Ortswein Großlage Riedenwein リー
Moldanubian およびMoravian帯 Moldanubian およびMoravian帯は、古代山脈の深い部分であり、中央ヨーロッパからイベリア半島を越えて北アメリカのアパラチア山脈まで広がっています。これらの2つの地帯の南端は、Walviertel地域を形成しています。Variscan Orogenyと呼ばれる3億6,000万年〜3億年前の期間に、「古ヨーロッパ」の南端に発達した山脈で
地質学では、主に3つの岩石郡があります。それらは固化岩または貫入岩(深成岩)もしくは噴出岩(火山岩)として生じる火成岩、堆積物もしくは堆積岩そして変質岩または変成岩です。 深成岩および貫入岩 Volcanic tuffs in Kapfenstein (Vulkanland Steiermark), © M. Heinrich 深成岩および貫入岩 深成岩および変成岩はまた、結晶岩群に入ります。結晶
オーストリアの美しい風景は、主な地質学的構成物によって大きく形作られています。それらは、北部のボヘミア山脈の一部となっているWaldviertel地域とMühlviertel 地域の高原地帯、東には大きな渓谷と盆地を持つAlpine Foreland、オーストリア国内を500kmに渡り横切るアルプス山脈です。 © Austrian Wine / Armin Faber 東アルプス山脈は、リビエラか
Niederösterreich (Lower Austria) © Austrian Wine / Brunnbauer Niederösterreich (Lower Austria) Niederösterreich 州には、Moldanubian帯、Maravian帯、Molasseゾーン、ウィーン盆地、Waschbergゾーン、Flyschゾーン、北部石灰アルプス、中央東アルプスといった
ブドウは優に6千万年以上前から存在した。氷河期後の温暖な時期(10,000~5,000年前)に、ブドウはドナウ川周辺から欧州の北西部に広がった。ホモ・サピエンスは我々が今日一般的な欧州ブドウとして知っているのと同じ野生のブドウを発見し、育てた。 紀元前10世紀から9世紀 青銅器時代から残る葡萄の種によって、ヴァインフィアテルのトライゼンタールとスティルフライド・アン・デア・マルヒでワイン造りの伝統
Three fiery spices dominate this tofu dish, which according to legend comes from Chengdu in the Sichuan province of China: chili, black pepper and the numbing electrifying effect of Sichuan peppercorn
This ensemble of fermented vegetables – Chinese cabbage & radish – is served in Korea along with many diverse foods; even soups are flavoured with it. The most prominent spicy flavours are ginger, gar
This favourite Vietnamese recipe bathes the tender flesh in a pleasantly sweet flavour by adding sweet ingredients. The admixture of pepper or a little chili provides a bit of zip. Depending on prefer
The unsalted Indian cream cheese ‘Paneer’, made from full-fat cows’ milk, is often marinated, sometimes spiced with chilis and then grilled over charcoal, skewered together with green bell peppers. Gr
No easy task for the sommelier: a crispy and well-seasoned crust, gently roasted meat and a powerful, slightly sweet sauce (for example, plum sauce or black bean sauce). Pairs well with © Austrian Win
When pork belly is cooked gently enough for long enough, some of the fat diffuses into the muscle tissue and makes it meltingly tender. During the subsequent roasting, a crispy crust forms, which in C
This dish combines sweetness, fruity acidity and above all fiery spice, which poses a particular challenge to the wine accompaniment. Here one needs either residual sugar, extract or maturity. Pairs w
The chicken is marinated with spices in sauces rich with umami flavours, before it is grilled on a spit. The sweetish-spicy peanut sauce expresses itself as creamy & full-bodied; white wine with a sub
A variety of curry spices, cashew nuts and raisins transform this lamb stew into a harmonious festive meal. The rice is fried before cooking, which gives it a nutty aroma, saffron additionally refin
Wagyu beef is abundantly and delicately marbled with fat, which makes it melt like butter so beautifully on the tongue. It has a slightly sweetish, subtle flavour, which can be best accentuated by bri
The most important factor in the texture of the briefly roasted beef is the marinade, which tenderises the meat. In addition to soy sauce, ginger & garlic, the marinade often will contain fruity pear
Sichuan cuisine is famous for its generous use of chili. Sichuan peppercorns give this dish another, vibrantly fiery dimension. If the meat is marinated in soy sauce before frying, the umami flavour i
Thai curry combines the sweetness of coconut milk with the spiciness of chili, ginger, onions and often garlic as well. Lemon grass brings freshness, while fish sauce & curry spices add piquancy. When
In a typical wok dish, the use of umami-rich soy sauce or oyster sauce is the deciding factor in determining wine selection: the more intensely they are present, the more robust the wine should be to
This gentle way of cooking concentrates the natural flavours of the fish. Spring onion & ginger complement the peppery/lemony aromas. Also popular with lobster or shrimp. Pairs well with © Austrian Wi
Ingredients fried in tempura batter stay pure and genuine; vegetables in particular remain unsalted and mild. The selected wine, therefore, should provide balance – animating the dish, but not dominat
The mix of Indian red spices, in which the raw chicken is marinated, is quite intense with a slight sour accent. The wine, therefore, should be powerful and yield distinctive flavours in order to stan
Accompanying wines may have a more intensive fruit flavour to support this powerful dish. A bit of acidity and spiciness bring lively elegance and finesse to the dish. Other possibilities: medium-bodi
The steaming method brings out the flavours of the filling – which would help determine the selection of the wine. Ideally, the wine selected would cover a broad flavour spectrum. Pairs well with © Au
The character of this prawn dish is determined by the hot, sharp chillies or the peppery piquancy of the black bean sauce. Pairs well with © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Pairs well with What cou
When selecting wines for raw fish dishes, it is important to look for those which are young and not too high in alcohol: zippy white wines with light acidity and soft fruity aromas, or young, elegant
The flavour of raw spring rolls is appealing for its expression of fresh herbs like peppermint, coriander & Thai basil. Here we recommend youthful white wines without too high a degree of acidity or p
Depending on the size of your birds, figure two quail per person for a generous main course; if there are multiple courses to the meal, one quail will suffice. One partridge will furnish a single dine
The key to this dish is the delicate herbal cream sauce, which can be easily adjusted for various types of meat (red deer, roe deer, hare, Burgunderbraten). For young venison, the most delicate spicin
Pork goes best with a youthful white wine, particularly a classically dry but full-bodied Grüner Veltliner or Welschriesling. Pairs well with: © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Pairs well with: Grü
Austria's rivers and lakes are amongst the cleanest in the world. © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie The majority of these lakes claim the purity of drinking water, and the countless brooks and rive
The richness of the sauce and the side dishes have an impact on the choice of wine. © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie Rich, creamy and cheese based dishes complement the taste profile of fruity whi
What's the best wine to pair with this rice and meat dish? It's not an obvious choice, but a fresh white wine with balanced acidity generally goes well with Reisfleisch. Pairs well with: © Austrian Wi
Recipes with mushrooms demand consideration when choosing the right style of wine. Generally speaking, white wines with very crisp acidity or mineral character, or red wines with gripping tannins, ten
Offal includes the sweetbreads, liver, kidneys and brain. © Austrian Wine/Blickwerk Fotografie The choice of wine is dependant upon the method of preparation, along with the selected sauce. There is n
シュタイヤーマーク、或は英語読みでスティリアは、ワインをその象徴とする独特の食文化を持っている。典型的オーストリアらしいフレッシュさは、丘の連なる田舎の景色の中で、その頂点を極める。スムースで精巧、香り高く健全で爽快なワインは、世界でもここだけのものだ。 ハートベアクとドイチュランツベアク間の地域に関連する品種がヴェルシュリースリングで、爽快なリンゴの芳香にわずかなスパイスがある。この“シュタイリ
オーストリアのワイン生産は2つの重要なワイン生産地、すなわちヴァインラント(ドナウ圏、ヴァインフィアテルとパノニア圏)及びシュタイアーラント(シュタイヤーマーク南部)に集中しているものの、ベアクラント(ケアンテン、オーバーエスタライヒ、ザルツブルク、チロル、そしてフォーアールベアク)にもワイン畑が存在する。ワインの性質は、アトランティック気候とアルプスに近いということに影響を受けている。 自然に関
オーストリアワイン法は、ヨーロッパ・ワイン法に基づいている。しかしながら、オーストリアは、その自律性をある程度維持し、原産地統制、法定最大収穫量、クオリティー・ワインの称号、そしてワインの公的品質管理などを保持してきた。 オーストリアワインは原産地を持つワイン(クオリティー・ワイン、 DAC 、ラントヴァイン)、或いはオーストリア産ジェネリック・ワインとなる。カテゴリーはブドウの原産地、クロスター
鉱物は岩石の構築物です。ほとんどの岩は、長石、石英、雲母、花崗岩など数種類の鉱物でできています。石英を伴う石灰石や石英を含む珪石など、1つの鉱物で形成された岩石はほとんどありません。 鉱物には内部構造と特定の化学成分があり、1つまたは複数の要素または構成物で作られています。 © Austrian Wine /Armin Faber 主要な岩石形成鉱物 ケイ酸塩 (主な構成物はシリコン、アルミニウム
オーストリアのクヴァリテーツヴァイン、産地ごとに典型的なワイン( DAC )そしてオーストリアのプレディカーツヴァインは2つの厳正な検査を受ける――最初が化学分析を経て、続いて資格要件を満たした国家認定されたテイスターによるテイスティングを経て。産地の典型的DACワインはさらに、産地のティピシティを確認するためのさらなる検査を受ける。 © Austrian Wine 国家管理番号は、赤-白-赤(オ
オーストリアワインは、そのスタイルの幅の広さにも関わらず、一貫した性質を持ち、それが他のインターナショナルワインと異なるところだ。その性質とは、ブドウが生理学的に完全な成熟をしているにも関わらず、アロマが新鮮であることだ。深みがあり、豊かなワインがここまで軽快で、フレッシュなワインの中身がここまで詰まっているような場所は、地球上ここしかあり得ない。 © Austrian Wine 勿論、土壌校正や
This recipe can also be made with chamois, roe deer or even wild boar. With roe deer the sauce should be more delicate, while more strongly spiced with red deer or chamois; it could even have some cru
オーストリアワインはコンパクトなボディーと気候によるフレッシュな味わいによって、様々な料理――中欧から地中海諸国、果てはアジアの料理、エスニックからフュージョン料理まで――の理想的な相棒となる。 数多くの国際的な試飲会で、グリューナー・ヴェルトリーナーなどは、中華料理やその他多くのアジア料理にも素晴らしい相性であると認められています。 しかし、当然のことながらオーストリアワインは母国の料理文化に深
食卓でのゼクト――美味しさの多面性 ゼクトは様々な機会――カウントダウン、ニューイヤーのお祝いから誕生日祝いまで――の理想的なお供となる。祝いたくなるちょっとしたこともよくある。オーストリアン・ゼクトは非常に多面的なため、どんな場面にも必ず最適なゼクトが存在する。ウェルカムドリンクとしてスパークリングのグラスを手渡すのは、美しい、そして歓待の気持ちを盛り上げる習慣だ。ゼクトは素晴らしい食前酒である
「トラウベンモスト/ムスト」および「Sturm」、「Wein/ワイン」、「パールヴァイン/スパークリングワイン」、「シャウムヴァイン/スパークリングワイン」という言葉は、次の通りEU法およびオーストリア法で定義されています。 トラウベンモスト/ムスト ムストは、オーストリアで収穫・加工されたぶどうから作られたもので、収穫年の8月1日~12月31日の間に直ちに消費するために販売されます。 一部発酵ム
「Wein/ワイン」という用語は、以前使用されていた「Tafelwein/テーブルワイン」という用語の代わりとなります。「ワイン」は、次の条件の下、販売することができます。 ワイン 「オーストリア」、「オーストリア産ワイン」(例えば「Vin de France」のように)、「EUの複数国原産ワイン」以外に原産地の詳細を記載することができません。 このタイプのワインについては、保護原産地呼称や地理的